DIVULGACIÓ
“L’epidemiologia històrica ens ajuda a entendre per què hem de prioritzar la salut davant de consideracions econòmiques i d’altra naturalesa”
Josep Bernabeu és professor a la Universitat d’Alacant i investigador expert sobre la història de la salut pública, la epidemiologia històrica i la història de la nutrició comunitària en el període contemporani espanyol i europeu.
En aquesta entrevista, observarem com la epidemiologia històrica és una bona eina per entendre les causes, els discursos científics i les respostes polítiques donades en altres epidèmies anteriors i com ens pot ajudar a prendre decisions actuals. A més, el Pep Bernabeu ens explicarà com la higiene ha estat i és una pràctica preventiva universal en temps epidèmics.
Altres activitats de la Càtedra Carmencita
Ponència Josep Bernabeu en la Seu Universitària Ciutat de d’Alacant
El dilluns 10 de febrer, a les 19:00 h, al saló Rafael Altamira de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant tindrà lloc la conferència “La gastronomia i el turisme gastronòmic.” Aquesta conferència serà impartida pel director del Centre de Gastronomia del Mediterrani GASTERRA-UA-Dénia, el catedràtic de la Universitat d’Alacant, Josep Bernabeu-Mestre.
Vos esperem.
La tapa com expressió d’un estil de convivència
Bernabeu-Mestre, J. La tapa com expressió d’un estil de convivència: Una oportunitat per a la comensalitat? Revista Espanyola de Cultura Gastronòmica 2018: 27-35.
La gastronomia davant els reptes epidemiològics-nutricionals del segle (XXI)
Bernabeu-Mestre, J.; Galiana-Sánchez, M.E.; Trescastro-López, E.M. P La gastronomía ante los retos epidemiológico-nutricionales del sigloXXI. Revista Española de Nutrición Humana y Dietética 2017; 21 (3): 9-12.