DIVULGACIÓ
“L’epidemiologia històrica ens ajuda a entendre per què hem de prioritzar la salut davant de consideracions econòmiques i d’altra naturalesa”
Josep Bernabeu és professor a la Universitat d’Alacant i investigador expert sobre la història de la salut pública, la epidemiologia històrica i la història de la nutrició comunitària en el període contemporani espanyol i europeu.
En aquesta entrevista, observarem com la epidemiologia històrica és una bona eina per entendre les causes, els discursos científics i les respostes polítiques donades en altres epidèmies anteriors i com ens pot ajudar a prendre decisions actuals. A més, el Pep Bernabeu ens explicarà com la higiene ha estat i és una pràctica preventiva universal en temps epidèmics.
Altres activitats de la Càtedra Carmencita
Promoción de una gastronomía sostenible: el programa El Setrill de radio UA
María Tormo-Santamaría, Josep Bernabeu-Mestre, Ángeles Ruíz-García, Eva Mª TrescastroLópez, Alba Martínez-García, Àngela Bernabeu-Peiró, Pepa Marín-Poveda, Toni Pérez-Vergara
“34 plats. 34 comarques. Redescobrint el receptari valencià de les nostres famílies”
Projecte organitzat pel Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de la Comunitat Valenciana (CODiNuCoVa), la Càtedra Carmencita-UA d’Estudis del Sabor Gastronòmic i el Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia (Gasterra).
GASTROum, Turisme gastronòmic i alimentació saludable. Conferència Josep Bernabéu Mestre
Conferencia en el Instituto de Turismo de la Región de Murcia (ITREM), sobre “Turismo gastronómico, dieta mediterránea, sostenibilidad y salud” y en el marco de la Jornada Gastroum que organizaba la Cátedra de Innovación Turística de la Universidad de Murcia.