INVESTIGACIÓN
La Universitat d’Alacant, a través de la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic, presenta un ampli pla d’actuacions per al 2026 orientat a reforçar l’educació alimentària i a frenar el creixent abandó de la dieta mediterrània. La institució estructura aquest programa en accions formatives, divulgatives, d’investigació i cooperació educativa, amb el propòsit de sensibilitzar la ciutadania i recuperar pràctiques culinàries i nutricionals més saludables.
Actividades de la Cátedra Carmencita
Libro “Vademecum de cocina alicantina”
Presentació dels llibres “Vademècum de cuina alacantina” d’Ángeles Ruiz i “La cuina de la memòria” de César Rodríguez.
Cuineres del territori
Un llibre per reivindicar el paper de les dones com a protagonistes i artífexs del patrimoni culinari gastronòmic tradicional de la Marina.
Sabors de sempre per a la cuina de hui
El recetario «34 plats. 34 comarques» recorre la Comunidad Valenciana para rescatar del olvido aquellas comidas tradicionales. Diario Información, 26-02-2022



