INVESTIGACIÓ

Les claus d’una pandèmia evitable

El context historicoepidemiològic de la COVID-19

Article de Josep Bernabeu Mestre

Mètode
7 d’abril de 2020

L’actual pandèmia de coronavirus1 representa, molt probablement, l’epíleg incert d’un període epidemiològic marcat pel renovat protagonisme que va adquirir la malaltia infecciosa en les darreres dècades del segle XX. El clima d’eufòria que havia envoltat la lluita contra les malalties infeccioses –sobretot des de l’aparició dels antibiòtics i l’expansió dels programes vacunals– es va veure entrebancat per l’aparició de la sida i altres noves malalties de caràcter víric, a més de la reaparició d’antigues patologies infeccioses. En 1996, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) reconeixia l’existència d’una crisi mundial en tot allò relacionat amb les malalties infeccioses, recordant que cap país podia ignorar l’amenaça.

Altres activitats de la Cátedra Carmencita

Gastronomia sostenible

Gastronomia sostenible

Aquestes setmanes de confinament hem tingut ocasió de compartir la preocupació pels efectes que pot tenir la COVID-19 sobre el sector de la gastronomía, però també hem reflexionat sobre les finestres d’oportunitat que pot oferir una crisi com aquesta.

read more
Conferència de Josep Bernabeu en CdT Marina Alta de Dénia

Conferència de Josep Bernabeu en CdT Marina Alta de Dénia

Aquest dimecres 12 de febrer es durà a terme a les 19:00 hores al saló d’actes del CdT Marina Alta de Dénia la conferència “La Gastronomia i el Turisme Gastronòmic”, a càrrec del director del Centre de Gastronomia del Mediterrani Gasterra– UA – Dénia, el catedràtic Josep Bernabeu-Mestre.

read more