INVESTIGACIÓ
L’actual pandèmia de coronavirus1 representa, molt probablement, l’epíleg incert d’un període epidemiològic marcat pel renovat protagonisme que va adquirir la malaltia infecciosa en les darreres dècades del segle XX. El clima d’eufòria que havia envoltat la lluita contra les malalties infeccioses –sobretot des de l’aparició dels antibiòtics i l’expansió dels programes vacunals– es va veure entrebancat per l’aparició de la sida i altres noves malalties de caràcter víric, a més de la reaparició d’antigues patologies infeccioses. En 1996, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) reconeixia l’existència d’una crisi mundial en tot allò relacionat amb les malalties infeccioses, recordant que cap país podia ignorar l’amenaça.
Altres activitats de la Cátedra Carmencita
XVII Congrés Mundial de Cineantropometría
Universitat d’Alacant, del 14 al 16 de juliol de 2022
Publicació del llibre “Alimentació gastronomia i nutrició en el camí de la sustentabilitat”
Bernabeu Mestre, J., Tormo Santamaría, M.
Cambios en las practicas culinarias y gastronómicas durante el confinamiento del a COVID-19 en la provincia de Alicante
Revista Española de Nutrición Humana y Dietética