Divulgación y RRSS

Les tradicions culinaries de la mediterranea: reflexions des d'Alacant i l'Alguer

Llibreria Il Labirinto de l’Alguer

3 de juliol de 2023

 

El proper dilluns, de la mà de Cuineres del territori (Onada Edicions, 2022) tindrem la sort de completar l’estada a la Universitat de Sàsser, participant a l’Alguer en un encontre per a parlar de les tradicions culinàries de la mediterrània i els reptes als que tenen que fer front, però també de les oportunitats que es poden oferir per a millorar la nostra nutrició i gaudir fent-ho.

Ho farem a la llibreria Il Labirinto de l’Alguer a les 19,30, raonarem amb Carla Valentino, autora del llibre de cuina algueresa “La cuina de casa mia” i moderarà l’acte Gustau Navarro Barba responsable de l’Ofici de l’Alguer de la Generalitat de Catalunya. Molt agraïts a totes les institucions que ho han fet possible: les universitats de Sàsser i la d’Alacant, la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic, la Xarxa Vives d’Universitats i el programa DRAC de mobilitat, l’Institut Ramon Llull, l’Ofici de l’Alguer–Delegació de la Generalitat de Catalunya a Itàlia i la llibreria Il Labirinto de l’Alguer.

De segur que serà un encontre ben profitós i que servirà com s’assenyala a la nota de premsa que anuncia l’acte, una bona oportunitat per a reprendre el subtil fil històric que uneix Alacant i l’Alguer. Es tracta de la traça deixada per la nau del capità Pau Duran, la “Santa Maria de Montnegre”, que havia partit del port d’Alacant en direcció a Gènova amb una càrrega de mercaderies i de passatgers.

En sofrir un naufragi el 18 de gener de 1606, una caixa amb un Crist va ser abandonada, fet que ha permès a la Ciutat de l’Alguer tenir un Sant Crist arribat de terres valencians, i que s’ha convertit en un element central del culte de la Setmana Santa algueresa.

Otras actividades de la Cátedra Carmencita

Les intolerables coles de la fem

Les intolerables coles de la fem

La reflexió històrica ens està ajudant a fer front a la COVID-19 i ens permet aprendre d’epidèmies anteriors. La fam i la vulnerabilitat alimentària han estat dues de les conseqüències que han acompanyat des de sempre als embats epidèmics.

read more
Josep Bernabeu (UA): “L’atenció primària no té mitjans suficients per a afrontar la desescalada”

Josep Bernabeu (UA): “L’atenció primària no té mitjans suficients per a afrontar la desescalada”

La atención primaria actualmente en España no tiene los medios suficientes para hacer frente al reto de la desescalada planteada para superar la crisis creada por el COVID-19, según ha declarado a EFE Josep Bernabeu Mestre, catedrático de Historia de la Ciencia de la Universidad de Alicante.

Jose Luis Galiana director de Comunicación del Basque fue el encargado de realizar la visita guiada a las instalaciones del Basque Culinary.

read more