Divulgación y RRSS

Les tradicions culinaries de la mediterranea: reflexions des d'Alacant i l'Alguer

Llibreria Il Labirinto de l’Alguer

3 de juliol de 2023

 

El proper dilluns, de la mà de Cuineres del territori (Onada Edicions, 2022) tindrem la sort de completar l’estada a la Universitat de Sàsser, participant a l’Alguer en un encontre per a parlar de les tradicions culinàries de la mediterrània i els reptes als que tenen que fer front, però també de les oportunitats que es poden oferir per a millorar la nostra nutrició i gaudir fent-ho.

Ho farem a la llibreria Il Labirinto de l’Alguer a les 19,30, raonarem amb Carla Valentino, autora del llibre de cuina algueresa “La cuina de casa mia” i moderarà l’acte Gustau Navarro Barba responsable de l’Ofici de l’Alguer de la Generalitat de Catalunya. Molt agraïts a totes les institucions que ho han fet possible: les universitats de Sàsser i la d’Alacant, la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic, la Xarxa Vives d’Universitats i el programa DRAC de mobilitat, l’Institut Ramon Llull, l’Ofici de l’Alguer–Delegació de la Generalitat de Catalunya a Itàlia i la llibreria Il Labirinto de l’Alguer.

De segur que serà un encontre ben profitós i que servirà com s’assenyala a la nota de premsa que anuncia l’acte, una bona oportunitat per a reprendre el subtil fil històric que uneix Alacant i l’Alguer. Es tracta de la traça deixada per la nau del capità Pau Duran, la “Santa Maria de Montnegre”, que havia partit del port d’Alacant en direcció a Gènova amb una càrrega de mercaderies i de passatgers.

En sofrir un naufragi el 18 de gener de 1606, una caixa amb un Crist va ser abandonada, fet que ha permès a la Ciutat de l’Alguer tenir un Sant Crist arribat de terres valencians, i que s’ha convertit en un element central del culte de la Setmana Santa algueresa.

Otras actividades de la Cátedra Carmencita

Les claus d’una pandèmia evitable

Les claus d’una pandèmia evitable

L’actual pandèmia de coronavirus1 representa, molt probablement, l’epíleg incert d’un període epidemiològic marcat pel renovat protagonisme que va adquirir la malaltia infecciosa en les darreres dècades del segle XX

read more
Conferència de Josep Bernabeu en CdT Marina Alta de Dénia

Conferència de Josep Bernabeu en CdT Marina Alta de Dénia

Aquest dimecres 12 de febrer es durà a terme a les 19:00 hores al saló d’actes del CdT Marina Alta de Dénia la conferència “La Gastronomia i el Turisme Gastronòmic”, a càrrec del director del Centre de Gastronomia del Mediterrani Gasterra– UA – Dénia, el catedràtic Josep Bernabeu-Mestre.

read more