Divulgación y RRSS
El proper dilluns, de la mà de Cuineres del territori (Onada Edicions, 2022) tindrem la sort de completar l’estada a la Universitat de Sàsser, participant a l’Alguer en un encontre per a parlar de les tradicions culinàries de la mediterrània i els reptes als que tenen que fer front, però també de les oportunitats que es poden oferir per a millorar la nostra nutrició i gaudir fent-ho.
Ho farem a la llibreria Il Labirinto de l’Alguer a les 19,30, raonarem amb Carla Valentino, autora del llibre de cuina algueresa “La cuina de casa mia” i moderarà l’acte Gustau Navarro Barba responsable de l’Ofici de l’Alguer de la Generalitat de Catalunya. Molt agraïts a totes les institucions que ho han fet possible: les universitats de Sàsser i la d’Alacant, la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic, la Xarxa Vives d’Universitats i el programa DRAC de mobilitat, l’Institut Ramon Llull, l’Ofici de l’Alguer–Delegació de la Generalitat de Catalunya a Itàlia i la llibreria Il Labirinto de l’Alguer.
De segur que serà un encontre ben profitós i que servirà com s’assenyala a la nota de premsa que anuncia l’acte, una bona oportunitat per a reprendre el subtil fil històric que uneix Alacant i l’Alguer. Es tracta de la traça deixada per la nau del capità Pau Duran, la “Santa Maria de Montnegre”, que havia partit del port d’Alacant en direcció a Gènova amb una càrrega de mercaderies i de passatgers.
En sofrir un naufragi el 18 de gener de 1606, una caixa amb un Crist va ser abandonada, fet que ha permès a la Ciutat de l’Alguer tenir un Sant Crist arribat de terres valencians, i que s’ha convertit en un element central del culte de la Setmana Santa algueresa.
Otras actividades de la Cátedra Carmencita
Quaresma: Dies de cuchareo
Cuaresma: Días de cuchareo. Artículo Revista Oficial Semana Santa Alicante
“Corpus Patrimoni gastronomic de la Comunitat”
Presentació del projecte “Corpus Patrimoni gastronomic de la Comunitat”
La gastronomía sostenible i el repte de canviar el model de producció i consum d’aliments
Al desembre de 2016, a proposta de la Societat Peruana de Gastronomia (APEGA), es va decidir instituir la data del 18 de juny com a dia internacional de la gastronomia sostenible.