FONDO BIBLIOGRÁFICO DE GASTRONOMÍA VALENCIANA
Con objeto de animar a la lectura en valenciano y de promocionar nuestros productos, la editorial Bromera ha ideado esta colección, compuesta de 11 libros que narran historias que tienen a nuestros alimentos como protagonistas. De esta manera: la xufa, la mel, la taronja, la carxofa, l’ametla, el caqui, l’oli, la pansa, el llangosti, el ñ´datil i l’arròs, cobran vida literaria.
La obra podrá adquirirse en los quioscos de la Comunidad Valenciana junto a los periódicos Información y Levante cada sábado y domingo.
Los títulos de la colección son:
- Micalet el Pallús. Autor Vicent Sanhermelando
- Ah! Bella reina… Autora Mercé Climent
- De la Pobla Llarga i dolces! Autor Vicent Pascual
- Les detctives i el banquet de carxofa. Autora Aina García Carbó
- La dolçor del món. Autor Francesc Gisbert
- Un pont de plata. Autor Miguel Puig
- El diari de Briseida. Autora Anna Moner
- Ariadna adormida. Autora Elvira Cambrils
- Deesprés de les marees. Autor Ivan Carbonell Iglesias
- Entre les Rodes. Autora Gracia Jiménez
- Més tort que una corbella. Autor Salvador Vendell
Actividades de la Cátedra Carmencita
Conferencia “Dieta mediterrània i gastronomia sostenible. Reflexions des de l’experiència valenciana”
Dimecres 19 de maig a les 19 hores, dins del Cicle «Gastronomia i el Mediterrani» de Casa Mediterrani, impartida per Josep Bernabeu-Mestre, director acadèmic de la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic i del Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia GASTERRA, i membre del Comité Científic de l’Agència de la Salut i la Dieta Mediterrània (ASDM).
“Cap a una gastronomia sostenible” Taula redona en línia
13 de maig de 2021 de 18.00 h. a 19.30 h.
QUE INVENTEN ELLS o l’eterna cançó de la precarietat de la ciència a l’Estat espanyol
Article del catedràtic de la Universitat d’Alacant Josep Bernabéu-Mestre.