INVESTIGACIÓ
Es tracta d’un text docent de caràcter introductori, redactat amb el format d’assaig. Com expliquem a la contracoberta: La gastronomia inclou el tractament culinari i les maneres d’ingerir els aliments, però també les seues característiques i com han sigut obtinguts i processats. Unes consideracions que resulten claus per entendre el desafiament que representa assegurar a tothom el dret a menjar el que s’ha de menjar i gaudir fent-ho. Des de la doble condició de text docent i divulgatiu, amb l’ajuda del mètode històric i allò que s’anomena la història aplicada, l’assaig explica com s’han configurat dins del context del fet alimentari i nutricional, els sabers culinaris i gastronòmics. A més, del paper que poden jugar en la consecució de reptes com el que representen els objectius de desenvolupament sostenible.
Ha estat publicat pel Servei de Publicacions de la UA
Actividades de la Cátedra Carmencita
Cada dia una nova recepta de la mà de la Càtedra Carmencita
“A golpe de micro” con Miguel Coll e Iris Montoya en plazaradio. “La Cátedra Carmencita, de la Universidad de Alicante ha puesto en marcha esta iniciativa durante la cuarentena para proporcionar recetas que vienen desde personas amateurs y desde profesionales, una combinación estupenda.”
Entrevista a Josep Bernabeu: “Als historiadors no ens poden despreocupar dels problemes actuals”
En aquesta entrevista, Josep Bernabeu ens explica per què el coronavirus no ha estat l’únic culpable d’aquesta pandèmia, destaca l’existència de condicions socials desiguals i els mals hàbits alimentaris i reivindica la importància de la història i els historiadors en la crisi actual.
L’empresa Carmencita nominada a millor marca sense gluten per la Federació d’Associacions de Celíacs d’Espanya
Con el fin de “reconocer y estimular la labor y compromiso con el colectivo celiaco y valorando su carácter práctico” la Federación de Asociaciones de Celiacos de España convoca anualmente los Premios FACE.