INVESTIGACIÓ
Es tracta d’un text docent de caràcter introductori, redactat amb el format d’assaig. Com expliquem a la contracoberta: La gastronomia inclou el tractament culinari i les maneres d’ingerir els aliments, però també les seues característiques i com han sigut obtinguts i processats. Unes consideracions que resulten claus per entendre el desafiament que representa assegurar a tothom el dret a menjar el que s’ha de menjar i gaudir fent-ho. Des de la doble condició de text docent i divulgatiu, amb l’ajuda del mètode històric i allò que s’anomena la història aplicada, l’assaig explica com s’han configurat dins del context del fet alimentari i nutricional, els sabers culinaris i gastronòmics. A més, del paper que poden jugar en la consecució de reptes com el que representen els objectius de desenvolupament sostenible.
Ha estat publicat pel Servei de Publicacions de la UA
Actividades de la Cátedra Carmencita
Innovar des de la tradició
MENJARS DE LA TERRA, 2 de febrer de 2024
Madrid Fusión Medicina culinària: La importància de cuinar per a la salut
Madrid Fusión, 31 de gener de 2024
Josep Bernabeu: “Debemos prestarle mucha más atención al relevo generacional para evitar la desaparición de la cocina tradicional
Cadena SER. 22 de decembre, 2023