INVESTIGACIÓ
Es tracta d’un text docent de caràcter introductori, redactat amb el format d’assaig. Com expliquem a la contracoberta: La gastronomia inclou el tractament culinari i les maneres d’ingerir els aliments, però també les seues característiques i com han sigut obtinguts i processats. Unes consideracions que resulten claus per entendre el desafiament que representa assegurar a tothom el dret a menjar el que s’ha de menjar i gaudir fent-ho. Des de la doble condició de text docent i divulgatiu, amb l’ajuda del mètode històric i allò que s’anomena la història aplicada, l’assaig explica com s’han configurat dins del context del fet alimentari i nutricional, els sabers culinaris i gastronòmics. A més, del paper que poden jugar en la consecució de reptes com el que representen els objectius de desenvolupament sostenible.
Ha estat publicat pel Servei de Publicacions de la UA
Actividades de la Cátedra Carmencita
La Gastronomía a la Seu de Benissa
La Seu Universitària de Benissa comença el Cicle de Conferències “Seu Oberta”, centrat en temàtica gastronòmica.
Cristina Figueira, estrella Michelín: “La formación es clave para que Alicante sea potencia gastronómica”
La chef de El Chato comparte mesa redonda con Josep Bernabéu y Luis Gras, responsables de la formación culinaria en la UA. El Español. 5 octubre, 2021
Xerrada “Cuineres del territori: diàleg sobre el paper de les dones en la configuració del patrimoni culinari i gastronòmic”
Día 13 de mayo de 2021 de 18:00 h. a 19:30 h.