NOTICIAS
El Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia (GASTERRA) ha presentat el cicle de seminaris sobre Educació en alimentació, nutrició, gastronomia i habilitats culinàries. Es tracta d’una iniciativa que busca donar continuïtat a un dels compromisos finals del D*na-Fòrum que tingué lloc al CdT de Dénia el passat mes de novembre de 2019, i on s’acordà implementar, de forma experimental i en els centres educatius de primària i secundària de la Marina Alta, una assignatura sobre cuinar i aprendre a menjar amb els pressupostos de la cultura i la dieta mediterrània.
A través dels seminaris, que s’impartiran baix la modalitat on-line i on participaran destacats especialistes en matèria d’educació en alimentació, nutrició, gastronomia i cuina, es compartiran experiències i s’abordaran les estratègies i els pressupostos que podem ajudar a dissenyar el projecte d’assignatura sobre aprendre a menjar i cuinar que es pretén posar en marxa.
A més, el cicle de seminaris, d’acord amb els objectius dels convenis de col·laboració de GASTERRA amb Turisme Comunitat Valenciana i el mateix Ajuntament de Dénia, de divulgació del coneixement sobre gastronomia i turisme gastronòmic, també pretén sensibilitzar a la comunitat educativa i en general a tota la població sobre la importància d’educar en uns hàbits alimentaris i gastronòmics saludables i que estiguen en la línia de la cuina i la gastronomia de proximitat, en garantir i promoure la sostenibilitat del sistema alimentari.
En el cicle es presentaran experiències i projectes com els que duen a terme a l’IES Maria Ibars, el Col·legi Pou de la Muntanya o la mateixa Universitat d’Alacant i altres de fora de l’àmbit valencià com el Programa d’Educació en Alimentació, Nutrició i Gastronomia en Educació Infantil (PANGEI) impulsat per la Fundació Espanyola de Nutrició o el PROFRUVE: programa d’intervenció escolar per al foment de consum de fruites i verdures (PROFUVE) de la Universitat del País Basc.
El cicle s’iniciarà aquest dimecres, 28 d’octubre, amb la intervenció de la professora i etnòloga María Roser Cabrera González, qui parlara de cultura alimentària mediterrània, i la ponència de les professores de la Universitat d’Alacant, Eva María Trescastro López i Alba Martínez García que presentaran l’experiència de la UA en matèria d’educació en alimentació i nutrició.
Actividades de la Cátedra Carmencita
Especias: El universo del sabor clausurada
NOTÍCIES Un lujo contar con la experiencia y el conocimiento sobre hierbas culinarias y especias del profesor de la UA Segundo Ríos... FacebookActividades de la Cátedra Carmencita
V Jornada d’Estudiants de la Ciències de la Salut
Sede UA Ciutat d’Alacant, del 28 de febrer al 20 de març de 2024
Josep Bernabéu – La importància i el valor de la prevenció
NOTÍCIESJosep Bernabeu-Mestre 09 novembre 2024Actividades de la Cátedra Carmencita