DIVULGACIÓ
A propòsit de la desescalada, aquests dies s’està parlant molt de la responsabilitat dels ciutadans. Està molt bé reclamar seny i col·laboració a la ciutadania, però també resulta oportú recordar que la responsabilitat individual s’ha de completar amb la responsabilitat social en matèria de salut. Els ciutadans no son els responsables únics de la seua salut. No sempre tenen la possibilitat real d’escollir estils de vida més o menys saludables i/o disposen dels mitjans. Pensem, per exemple, en la manca de mascares per a tothom o en les dificultats per accedir a espais comunitaris on guardar adequadament la distància social. Cal desenvolupar activitats socials orientades a generar aquelles intervencions que permeten transformar, en un sentit favorable per a la salut, les condicions del medi ambient, laboral o de vida dels grups humans. L’educació per a la salut pot ajudar als ciutadans a adoptar i mantenir hàbits saludables, a fer un ús responsable dels serveis de salut, i a prendre decisions individuals i col·lectives, amb la finalitat de millorar l’estat de salut i del medi on viuen. Caldria anar pensant, també, en més iniciatives i programes de educació que ens ajuden en la lluita contra el coronavirus i a defensar-nos de possibles infeccions.
Activitats de la Càtedra Carmencita
Propostes per a un desconfinament segur, saludable, sostenible i solidari
Experts universitaris, tècnics de l’Administració i professionals de la cuina i la restauració, participen amb les seves propostes en una iniciativa del Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia GASTERRA que tracta de fer més fàcil la incorporació a la nova realitat que ha deixat la COVID-19 en el sector de la gastronomia.
D*naFòrum. Cuinant una terra. Llaurant un futur
Presentació conclusions. Seminaris CdT online gratuïts per al sector turístic.
Entrevista a Josep Bernabeu, director de Gasterra, sobre els canvis que el coronavirus provocarà en el nostre sector gastronòmic
GASTERRA abre un foro virtual en el que participan expertos universitarios y en salud alimentaria y cocineros sobre los cambios que la COVID-19 va a provocar en nuestrpo sector gastronómico y turístico.