DIVULGACIÓ
A propòsit de la desescalada, aquests dies s’està parlant molt de la responsabilitat dels ciutadans. Està molt bé reclamar seny i col·laboració a la ciutadania, però també resulta oportú recordar que la responsabilitat individual s’ha de completar amb la responsabilitat social en matèria de salut. Els ciutadans no son els responsables únics de la seua salut. No sempre tenen la possibilitat real d’escollir estils de vida més o menys saludables i/o disposen dels mitjans. Pensem, per exemple, en la manca de mascares per a tothom o en les dificultats per accedir a espais comunitaris on guardar adequadament la distància social. Cal desenvolupar activitats socials orientades a generar aquelles intervencions que permeten transformar, en un sentit favorable per a la salut, les condicions del medi ambient, laboral o de vida dels grups humans. L’educació per a la salut pot ajudar als ciutadans a adoptar i mantenir hàbits saludables, a fer un ús responsable dels serveis de salut, i a prendre decisions individuals i col·lectives, amb la finalitat de millorar l’estat de salut i del medi on viuen. Caldria anar pensant, també, en més iniciatives i programes de educació que ens ajuden en la lluita contra el coronavirus i a defensar-nos de possibles infeccions.
Activitats de la Càtedra Carmencita
Entrevista sobre l’enquesta ‘Gastronomia durant el confinament’
A vivir Comunitat Valenciana” del 31 de maig de 2020. PlaySER. La podeu escoltar entre els minuts 20 i 30.
La Universitat d’Alacant reuneix experts per a debatre sobre el futur del turisme i la gastronomia després de la covid-19
El centro de Gastronomía del Mediterráneo UA- Dénia, en colaboración con Turisme Generalitat Valenciana, crea un espacio virtual, donde compartir reflexiones y propuestas para el desconfinamiento del sector turístico y de hostelería.
Cada dia una nova recepta de la mà de la Càtedra Carmencita
“A golpe de micro” con Miguel Coll e Iris Montoya en plazaradio. “La Cátedra Carmencita, de la Universidad de Alicante ha puesto en marcha esta iniciativa durante la cuarentena para proporcionar recetas que vienen desde personas amateurs y desde profesionales, una combinación estupenda.”