DIVULGACIÓ
A propòsit de la desescalada, aquests dies s’està parlant molt de la responsabilitat dels ciutadans. Està molt bé reclamar seny i col·laboració a la ciutadania, però també resulta oportú recordar que la responsabilitat individual s’ha de completar amb la responsabilitat social en matèria de salut. Els ciutadans no son els responsables únics de la seua salut. No sempre tenen la possibilitat real d’escollir estils de vida més o menys saludables i/o disposen dels mitjans. Pensem, per exemple, en la manca de mascares per a tothom o en les dificultats per accedir a espais comunitaris on guardar adequadament la distància social. Cal desenvolupar activitats socials orientades a generar aquelles intervencions que permeten transformar, en un sentit favorable per a la salut, les condicions del medi ambient, laboral o de vida dels grups humans. L’educació per a la salut pot ajudar als ciutadans a adoptar i mantenir hàbits saludables, a fer un ús responsable dels serveis de salut, i a prendre decisions individuals i col·lectives, amb la finalitat de millorar l’estat de salut i del medi on viuen. Caldria anar pensant, també, en més iniciatives i programes de educació que ens ajuden en la lluita contra el coronavirus i a defensar-nos de possibles infeccions.
Activitats de la Càtedra Carmencita
Entrevista a Josep Bernabeu: “Als historiadors no ens poden despreocupar dels problemes actuals”
En aquesta entrevista, Josep Bernabeu ens explica per què el coronavirus no ha estat l’únic culpable d’aquesta pandèmia, destaca l’existència de condicions socials desiguals i els mals hàbits alimentaris i reivindica la importància de la història i els historiadors en la crisi actual.
L’empresa Carmencita nominada a millor marca sense gluten per la Federació d’Associacions de Celíacs d’Espanya
Con el fin de “reconocer y estimular la labor y compromiso con el colectivo celiaco y valorando su carácter práctico” la Federación de Asociaciones de Celiacos de España convoca anualmente los Premios FACE.
Gastronomia sostenible
Aquestes setmanes de confinament hem tingut ocasió de compartir la preocupació pels efectes que pot tenir la COVID-19 sobre el sector de la gastronomía, però també hem reflexionat sobre les finestres d’oportunitat que pot oferir una crisi com aquesta.