DIVULGACIÓ
El proper dijous 15 de febrer a les 12 hores, en la sala d’actes Germà Bernàcer de la Universitat d’Alacant, tindrà lloc la XXI Conferència José María Bengoa. En esta ocasió comptarem amb la inntervenció del professor José López Miranda, Catedràtic de Medicina Interna de la Universitat de Còrdova. Presentarà els resultats i avanços del projecte CORDIOPREV, l’objectiu del qual no és altre que estudiar l’asociació entre una dieta mediterrània rica en oli d’oliva verge extra i la reducció del risc de presentar un episodi cardiovascular major. L’estudi CORDIOPREV va rebre el Premi Nacional de Gastronomia a la Investigació i Innovació 2023
Altres activitats de la Càtedra Carmencita
Gastronomia solidaria
En aquest temps de confinament s’han succeït moltes iniciatives de gastronomia solidària on han col·laborat, de manera altruista, molts professionals i empreses del sector agroalimentari i gastronòmic.
En temps de Covid-19
“L’epidemiologia històrica ens ajuda a entendre per què hem de prioritzar la salut davant de consideracions econòmiques i d’altra naturalesa”
Llibre blanc de l’alimentació
Bernabeu-Mestre, J.; Trescastro López, EM. (2019) El sabor de la tradición. El legado de la alimentación. En: Libro Blanco de la Nutrición de las Personas Mayores en España. Madrid, Sociedad Española deGeriatría y Gerontología/ Fundación Española de Nutrición, pp. 512-516.