DIVULGACIÓ
El proper dijous 15 de febrer a les 12 hores, en la sala d’actes Germà Bernàcer de la Universitat d’Alacant, tindrà lloc la XXI Conferència José María Bengoa. En esta ocasió comptarem amb la inntervenció del professor José López Miranda, Catedràtic de Medicina Interna de la Universitat de Còrdova. Presentarà els resultats i avanços del projecte CORDIOPREV, l’objectiu del qual no és altre que estudiar l’asociació entre una dieta mediterrània rica en oli d’oliva verge extra i la reducció del risc de presentar un episodi cardiovascular major. L’estudi CORDIOPREV va rebre el Premi Nacional de Gastronomia a la Investigació i Innovació 2023
Altres activitats de la Càtedra Carmencita
La gastronomia davant els reptes epidemiològics-nutricionals del segle (XXI)
Bernabeu-Mestre, J.; Galiana-Sánchez, M.E.; Trescastro-López, E.M. P La gastronomía ante los retos epidemiológico-nutricionales del sigloXXI. Revista Española de Nutrición Humana y Dietética 2017; 21 (3): 9-12.
La cuina rural silvestre, etnobotànica i gastronomia
Bernabeu-Mestre, J. La cocina rural silvestre. Gastronomía y etnobotánica en la obra de Joan Pellicer Bataller (1947-2007). Mètode 2017; 94: 9-15.