FONDO BIBLIOGRÁFICO DE GASTRONOMÍA VALENCIANA

Cuina i cultura del gust al País Valencià

Fàbrega i Colom, J.

Jaume Fàbrega ens proposa en aquesta obra un interessant recorregut per la cultura culinària i gastronòmica valenciana, des de l’actualitat, però tenint ben present la nostra tradició secular i, molt especialment, el context gastronòmic mediterrani: una diversitat de cuines que comparteixen ingredients, bases, plats i tècniques que són comunes i, alhora, prou diferenciades, amb una personalitat i una idiosincràsia gastronòmica pròpia.

Aquest és un llibre per a llegir, però també per a cuinar. La primera part és una reflexió al voltant de la nostra tradició gastronòmica, farcida de referències literàries, etnogràfiques i antropològiques i observacions de caràcter cultural, sociològic i polític. La segona part ens ofereix una selecció de receptes tradicionals, autèntiques –per tant, fàcilment realitzables–, amb indicació d’ingredients, forma d’elaboració detallada i una gran quantitat d’observacions que arrepleguen la riquesa i la heterogeneïtat del patrimoni gastronòmic valencià.

Actividades de la Cátedra Carmencita

Leer en Clave Gastronómica – GASTERRA

Leer en Clave Gastronómica – GASTERRA

Con la iniciativa leer en clave gastronómica y a través fundamentalmente de presentaciones de libros, desde GASTERRA se intenta dar a conocer las novedades bibliográficas relacionadas con la gastronomía y la cultura alimentaria mediterránea.

leer más